Το Βραβείο Οικόπολις 2011 στη Μονή Δολών Μάνης

gerontasΤο Βραβείο Οικόπολις 2011 - Έργο ζωής αφιερωμένο στο περιβάλλον» απέσπασε ο γέροντας Γαβριήλ Κοβιλιάτης (κατά κόσμον Φίλιππος Γιαννόπουλος).
Τα βραβεία Οικόπολις δίδονται από τον Οργανισμό ECOCITY σε φυσικά πρόσωπα, επιχειρήσεις και οργανισμούς.

Πρόκειται για μια δημόσια αναγνώριση στοχευμένων δράσεων και συγκεκριμένων πρωτοβουλιών στο πλαίσιο αξιών.
Ο γέροντας Γαβριήλ με τους μοναχούς του Ιερού Καθίσματος στους Δολούς της Μάνης έχουν μετατρέψει το μικρό μοναστήρι σε κιβωτό διάσωσης της ελληνικής παράδοσης. Πλήθος ξεχασμένων τοπικών σπόρων και φυτά υπό εξαφάνιση καλλιεργούνται από τους μοναχούς. Επίσης οι μοναχοί στο μοναστήρι φροντίζουν και 2 πολύ σπάνια είδη, το υπό εξαφάνιση είδος του μανιάτικου γαϊδουριού και τα σκυριανά αλογάκια, καθώς επίσης και η καλλιέργεια σχεδόν 90 ειδών ελαιοδέντρων από διάφορα μέρη της Ελλάδος.
Ο Φίλιππος Άδωνις Γιαννόπουλος γεννήθηκε στην Καλαμάτα με την έναρξη του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Εκεί πέρασε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια, όπου τελείωσε το Γυμνάσιο. Σπούδασε Κλασσική Αρχαιολογία, Ιστορία Καλών Τεχνών και Βυζαντινολογία στην Αγγλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, όπου ολοκλήρωσε με αριστεία σπουδές στην Κλασσική Αρχαιολογία, την Ιστορία Καλών Τεχνών και τη Βυζαντινολογία.
Η διατριβή του με θέμα «Διδυμότειχο, Ιστορία ενός Βυζαντινού Οχυρού» βραβεύθηκε από την Εταιρία Σπουδών Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Εργάσθηκε επί 25 χρόνια στην ξενάγηση ακαδημαικού επιπέδου ειδικών επισκεπτών στην χώρα μας, με κύριο στόχο οι επισκέπτες της χώρας μας να γνωρίσουν τη Ρωμιοσύνη, δηλαδή την Ορθοδοξία ως συνέχεια και εκπλήρωση της αρχαίας ελληνικής αναζήτησης στη Φιλοσοφία και την Αρχαία Τραγωδία.
Στην συνέχεια της ζωής του αφιερώθηκε στο μοναχισμό και σήμερα, στο Ιερό Κάθισμα της Μεταμόρφωσης Σωτήρος στους Άνω Δολούς της Μεσσηνίας, με συνοδοιπόρους τον πατέρα Νεκτάριο, τον πατέρα Σιλουανό και τον πατέρα Αλέξιο, έχει μετατρέψει το μικρό μοναστήρι σε κιβωτό διάσωσης της ελληνικής χλωρίδας και πανίδας.
Παρακάτω ακολουθεί βίντεο αφιέρωμα στην ζωή του γέροντα Γαβριήλ και δυο λόγια από βραβευμένους καθηγητές παλαιότερων ετών.
Στο 3 λεπτό και μετά του βίντεο ακολουθεί το αφιέρωμα για την ζωή και το έργο του γέροντα.


&feature=related">

 


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 

?>
zithromax 500 mg prix cout du xenical le xenical fait il maigrir http://www.lesmaisoniales.fr/?...&id=373855 arreter le paroxetine
bupropion xl 150 mg street price buy cheap effexor online aldactone for hypokalemia topiramate over the counter bupropion hcl 100 mg twice a day http://bfm.ens-lyon.fr/index.p...curo-forum acheter tadalafil 10mg kamagra 100 mg http://bfm.ens-lyon.fr/index.p...-bestellen cialis professional